Az Ön otthonában is

Öntözéstechnika

Automata öntözőrendszerek kiépítése

Az élet alapja a víz, mely a növények, gombák, állatok és az ember számára egyaránt létfontosságú. A növények egészséges fejlődésükhöz vízigényüktől függően eltérő mennyiségben vizet igényelnek, melynek egy részét biztosítja a természetes csapadék. Sajnos a hazai éghajlati viszonyok között a csapadék időbeni és mennyiségi eloszlása nem követi növényeink vegetációs ritmusát, így a növények optimális fejlődéséhez szükséges víz mennyiségét öntözéssel pótolnunk kell. Kertjeinkben az öntözés áprilistól októberig állandóan felmerülő feladat, melyre több megoldás is kínálkozik. A kézzel történő öntözés (akár az öntözőkannát, akár a locsoló tömlőt tartjuk a kezünkben) időigényes, fáradtságos tevékenység. A kézi öntözés, amellett, hogy elveszi időnket a pihenés, vagy a gyerekekkel való játék elől, meglehetősen vízpazarló, így nagyon drága is. A nyaralásból hazatérve végül minden kerttulajdonos tapasztalja a jól bevált módszer legnagyobb hátrányát, hiszen amíg távoli tájak szépségében gyönyörködünk, a növények egy része teljesen kiszárad, a gyep elsárgul. Előbb-utóbb mindenki alternatív lehetőségeket keres az öntözésre és szerencsére nem is nehéz jó megoldásokat találni. Építhetünk felszíni öntözőrendszert egyszerű, csapra szerelhető időzítő kapcsolóval, de ma már sokkal elterjedtebbek a gyepbe (földfelszín alá) telepített öntözőrendszerek. A rendszer elemei szinte láthatatlanok, és a tavaszi beüzemelésen, és a téliesítésen kívül nem igényelnek karbantartást.

A megfelelő tervezés után elhelyezett szórófejek, tökéletesen lefedik az öntözendő kertrészt, így a víz egyenletesen és megfelelő mennyiségben jut el növényeinkhez.

Áraink

Sokszor tapasztaljuk a munkáink során, hogy a kerttulajdonosok nem tudják még, hogy az automata öntözőrendszer beszerelés milyen összegű kiadást jelentene a számukra.

Az öntözőrendszer árára csak helyszíni felmérés után tudunk, pontos ajánlatot adni mivel függ a terület tagoltságátólméretétől, a vízhozamtól valamint a megrendelő által választott öntözőrendszer márkájától. Íme néhány példa, viszonyítási alapnak.

ÖntözőrendszerÁr / m2
Hunter990 – 1590 Ft
Rainbird1190 – 1790 Ft
Toro1390 – 1990 Ft

A fenti árak nettó irányárak, nem minősülnek ajánlattételnek.

Ajánlatkérés